Nyheter:

Sidor: 1 2 [3] 4 5 6

redbullfront

Den sista deltävlingen och finalen i SZ NSU Cup 2017 har nu avgjorts. Det var inför finalen hårt i titelkampen. Öyvind Andersen i Team SweNor Racing hade en ledning med fyra poäng före Nicklas Petersson i Team Speedzone och frågan var om han skulle kunna hålla undan i ytterligare två heat.

I kvällens kval var Nicklas snabbast och han lyckades behålla täten genom hela första heatet. På andra plats slutade Björn Johansson i Team SRM och Öyvind Andersen kom trea.

I andra heatet vann Håkan Hermansson i Team Speedzone före Öyvind och på tredje plats Björn.

Totalsegrare denna kväll blev Nicklas, tvåa Björn och trea Håkan.

Efter 8 deltävlingar och 16 heat kan vi nu konstatera att Öyvind Andersen är totalsegrare i SZ NSU Cup 2017. Stort grattis och bra kört Öyvind :-)

I teammästerskapet samlade Team Speedzone ihop flest poäng och vinner före Team SRM och på tredje plats Team OBT.

Vi vill tacka alla förare som ställt upp under säsongen. En mycket rolig säsong med väldigt många jämna och roliga duster. Nu blir det en kort paus och vi går därefter vidare från långsamma bilar till lite mer potenta bilar i vårens GTR3 Cup som startar 28 februari.
Om du inte anmält dig än så finns några få platser kvar. Väl mött 28 februari.

Share on Facebook!Share on Twitter!RedditDigg this story!Del.icio.usStumbleUpon

http://www.speedzone.se/Raceroom/NSU_TTS/brands/brands_front.jpg

Nu har den sjunde och näst sista deltävlingen avgjorts och det blev två heat med en hel del täta bataljer. Björn Johansson i Team SRM som vann kvalet i förra deltävlingen på Noris Ring var snabbast på kvalet även i kväll. Björn gick sedan vidare och vann första heatet före Team Speedzones båda förare Nicklas Peterson på andra plats och Håkan Hermansson på en tredje plats.

I andra heatet, efter ett antal placeringsbyten i kampen om första platsen, var det till slut Håkan som för första gången den här säsongen fick ställa sig högst upp på pallen. På andra plats kom Björn och trea blev Niklas.

Totalsegrare i kväll blev precis som sist, på Noris Ring, Björn Johansson.

Resultat och statistik från kvällens båda heat finns som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Om två veckor är det dags för säsongsfinal och den kommer att avgöras på Red Bull Ring. Servern är för det mesta uppe för den som vill träna.

Share on Facebook!Share on Twitter!RedditDigg this story!Del.icio.usStumbleUpon

norisfront


Den sjätte deltävlingen avgjordes i veckan. Kvällens kval blev väldigt jämt med de fem första förarna inom 4 tiondelar. Kan det bli jämnare än så?

Snabbast på kvalet var Björn Johansson i Team SRM. Snabbast i heat 1 var däremot Peo Ojaniemi i Team Sejfo som vann före Christian Haugom i Team SweNor Racing. På en tredje plats rullade Nicklas Petersson i Team Speedzone in.

I andra heatet och omvänd startordning på de sex första förarna från första heatet var det i kväll dags för Björn Johansson att få till sin första fullträff och slutade efter ett bra genomfört lopp på första plats. Christian Haugom höll ångan uppe och jagade Björn ända in över mållinjen. Endast 35 hundradelar skiljde de båda åt och Christian säkrade därmed andra platsen. På tredje plats har vi första heatets vinnare, Peo Ojaniemi som fick se sig besegrad denna gång.

Totalsegrare i kväll blev Peo Ojaniemi. På andra plats Christian Haugom och på tredje plats Björn Johansson.

Resultat och statistik från kvällen finns som vanligt i forumets resultatavdelning.


Om två veckor kör vi nästa race som kommer att avgöras på Brands Hatch.

Share on Facebook!Share on Twitter!RedditDigg this story!Del.icio.usStumbleUpon

mantorpfront

Säsongens femte deltävling har avgjorts på Mantorp Park. Nicklas Petersson i Team Speedzone var snabbast i kvalet och startade därmed först i heat 1. Han var snabbast i starten och behöll ledningen till mål men var hårt uppvaktad av Team Sejfos förare Peo Ojaniemi i hela heatet men han fick till slut se sig slagen med en halv sekund. På tredje plats kom Håkan Hermansson i Team Speedzone.

I andra heatet, med omvänd startordning som vanligt, fick Peo revanch och vann heatet före Öyvind Andersen i Team SweNor Racing på en andra plats och på tredje plats kom Nicklas.

Därmed kan vi konstatera att Peo Ojaniemi är kvällens totalsegrare. Mycket bra kört, särskilt med tanke på att han varit helt borta från SIM-racing i närmare ett halvår fram till för några dagar sedan.


Resultat och statistik redovisas som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Om två veckor är det dags för nästa race som kommer att avgöras på Noris Ring. Servern är igång för träning.

Share on Facebook!Share on Twitter!RedditDigg this story!Del.icio.usStumbleUpon
karlskogafront

Kort rapport från säsongens fjärde deltävling. Öyvind Andersen i Team SweNor var snabbast i kvalet igen och startade först i heat 1. Öyvind vann första heatet före Christian Haugom på en andra plats och på tredje plats kom Nicklas Petersson i Team Speedzone.
I andra heatet vann Öyvind före Nicklas och på tredje plats har vi Björn Johansson.

Totalsegrare efter kvällens två heat blev Öyvind, två Nicklas och på tredje plats Christian Haugom.

Resultat och statistik finns som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Om två veckor är det dags för nästa race som kommer att avgöras på Mantorp. Servern är i gång för träning.

Share on Facebook!Share on Twitter!RedditDigg this story!Del.icio.usStumbleUpon

falkenbergfront

Tredje deltävlingen i SZ NSU Cup har nu körts och det var med 6 deltagare på gridden. Kvalet vanns av Öyvind Andersen i Team SweNor. Snabbast i första heatet var Öyvind Andersen i Team SweNor Racing som vann före Nicklas Petersson i Team Speedzone på andra plats och på tredje plats Björn Johansson.

Öyvind tog även segern i andra heatet vilket gjorde honom till kvällens raket med både kval, Heat 1 & Heat 2-segrare. Det var tufft som vanligt i heat 2 där Kavic länge hade greppet om första platsen med tre förare hack i häl. Otroligt bra kört av alla.

Totalsegrare i kväll är Öyvind Andersen. På andra plats kom Nicklas Petersson som återigen hade samma poäng som Björn Johansson, men tar denna plats pga snabbare kval.

Resultat och statistik redovisas som vanligt i forumet.

Om två veckor kör vi igen och då är det Karlskoga Short som gäller. Träningsservern kommer att vara öppen för träning.

Share on Facebook!Share on Twitter!RedditDigg this story!Del.icio.usStumbleUpon

anderstorpfront

Säsongens andra deltävling har nu avgjorts. Snabbast i kvalet var Nicklas Petersson i Team Speedzone. Snabbast i första heatet var Öyvind Andersen i Team SweNor Racing som vann före Håkan Hermansson i Team Speedzone på andra plats och på tredje plats Nicklas Petersson.

I andra heatet, med omvänd startordning som vanligt, blev det extra hårt om placeringarna. Björn Johansson låg länge i ledning men fick se sig besegrad av Håkan Hermansson och på sista varvet smet även Öyvind Andersen förbi till andra platsen. Björn slutade därmed på tredje plats.

Totalsegrare i kväll Öyvind Andersen. På samma poäng som Öyvind kom Håkan Hermansson men då Öyvind hade snabbare kvaltid är det Öyvind som står överst på pallen. På tredje plats kom Nicklas Petersson som hade samma poäng som Björn Johansson men pga snabbare kvaltid är det Nicklas som tilldelas tredjeplatsen.

Resultat och statistik redovisas som vanligt i forumet.

Om två veckor kör vi igen och då är det Falkenberg som gäller. Träningsservern kommer att vara öppen för träning.

Share on Facebook!Share on Twitter!RedditDigg this story!Del.icio.usStumbleUpon

knutstorp_front

Nu har vi äntligen kommit igång med höstsäsongen. Lite färre deltagare än tidigare men inte desto mindre rolig racing.

Säsongens första pole knep Nicklas Petersson i Team Speedzone. I första heatet var han hårt uppvaktad av Öyvind Andersen i Team SweNor Racing genom hela heatet men lyckades behålla täten hela vägen fram till mål. På andra plats kom Öyvind och trea blev Håkan Hermansson i Team Speedzone.

I andra heatet, med omvänd startordning, blev det många och långa duster över hela fältet. Öyvind tog sig igenom hela startfältet och vann före Nicklas och sedan Håkan på en tredje plats.

Totalsegrare i kväll och överst på pallen har vi Nicklas som hade samma heatplaceringar som Öyvind. Kvalplacering avgjorde till Nicklas fördel. På sista pallplatsen kom Håkan.
Resultat och statistik redovisas i resultatdelen i forumet.

Om två veckor är det dags för nästa race som kommer att avgöras på Anderstorp. Servern är öppen för träning.

Share on Facebook!Share on Twitter!RedditDigg this story!Del.icio.usStumbleUpon


Den sista deltävlingen i vårens Dirtmästerskap avgjordes i Finland i helgen som gick. Öyvind Andersen visade framfötterna och körde snabbast av alla den här gången. Med fem sträcksegrar och en andra plats säkrade han första platsen. Kampen om andra och tredje plats stod mellan Fedorico och 22Reed. Det blev till slut Fedorico som tog andra platsen och 22Reed blev trea.

Totaltabellen redovisas som vanligt i resultatavdelningen i forumet. Där kan vi se att Daniel Beck säkrade totalsegern redan vid förra rallyt i Wales. Öyvind säkrade andra platsen och på tredje plats kom Marcus Hagman. Mycket bra kört av alla tre.

Om någon är intresserad av mera rally innan sommaren är här så håll koll i forumet. Det lutar åt någon form av försommarrally eller liknande :-)Säsongens näst sista rally kördes på regntunga grusvägar i skogarna i Wales. Det blev en riktigt hård kamp om första platsen mellan Federico H och Daniel Beck. Det blev till slut Federico som tog hem första platsen med endast en sekunds marginal ner till Daniel Beck som fick nöja sig med en andra plats den här gången. På tredje plats har vi Peo Ojaniemi som kom hem från Kina för att vara med och köra i Wales :-)

Den aktuella totaltabellen efter Wales finns som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Nu är vi igång med säsongens sista rally och det är i Finland det kommer att avgöras med fyrhjulsdrivna Grupp A bilar.
Daniel Beck har redan säkrat totalsegern med sina 111 poäng men kampen om övriga pallplatser är långt ifrån avgjord.

Sidor: 1 2 [3] 4 5 6