:

 | 
* *

Välkommen till Speedzone.se

Är du intresserad av sim-racing och vill vara med i en liga där mottot är att vi ska ha kul på banan och där alla kör med respekt mot varandra, som inte försöker överträffa verkligheten när det gäller regler och bestraffningar, en liga på lagom nivå helt enkelt, då har du kommit rätt.
Här på Speedzone har vi arrangerat sim-racing sedan 2004 med två racingsäsonger per år. Vi har kört de flesta sim-racingspel på marknaden och har dessutom arrangerat flera LAN.

Låter det intressant? tveka inte att registrera dig här på forumet och börja förbereda för nästa race.
: 1 2 3 [4] 5 6

knutstorp_front

Nu har vi äntligen kommit igång med höstsäsongen. Lite färre deltagare än tidigare men inte desto mindre rolig racing.

Säsongens första pole knep Nicklas Petersson i Team Speedzone. I första heatet var han hårt uppvaktad av Öyvind Andersen i Team SweNor Racing genom hela heatet men lyckades behålla täten hela vägen fram till mål. På andra plats kom Öyvind och trea blev Håkan Hermansson i Team Speedzone.

I andra heatet, med omvänd startordning, blev det många och långa duster över hela fältet. Öyvind tog sig igenom hela startfältet och vann före Nicklas och sedan Håkan på en tredje plats.

Totalsegrare i kväll och överst på pallen har vi Nicklas som hade samma heatplaceringar som Öyvind. Kvalplacering avgjorde till Nicklas fördel. På sista pallplatsen kom Håkan.
Resultat och statistik redovisas i resultatdelen i forumet.

Om två veckor är det dags för nästa race som kommer att avgöras på Anderstorp. Servern är öppen för träning.

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon
nsu
SZ NSU TT Cup 2017

Nu börjar det dra ihop sig till ny racesäsong här på Speedzone. Vi kommer att köra banracing med lite äldre bilar och mestadels svenska banor. För anmälan och mer information läs vidare här.

Den nya säsongen startar 25/10 på Knutstorp och vi kommer att köra race varannan onsdag. Välkomna.Den sista deltävlingen i vårens Dirtmästerskap avgjordes i Finland i helgen som gick. Öyvind Andersen visade framfötterna och körde snabbast av alla den här gången. Med fem sträcksegrar och en andra plats säkrade han första platsen. Kampen om andra och tredje plats stod mellan Fedorico och 22Reed. Det blev till slut Fedorico som tog andra platsen och 22Reed blev trea.

Totaltabellen redovisas som vanligt i resultatavdelningen i forumet. Där kan vi se att Daniel Beck säkrade totalsegern redan vid förra rallyt i Wales. Öyvind säkrade andra platsen och på tredje plats kom Marcus Hagman. Mycket bra kört av alla tre.

Om någon är intresserad av mera rally innan sommaren är här så håll koll i forumet. Det lutar åt någon form av försommarrally eller liknande :-)Säsongens näst sista rally kördes på regntunga grusvägar i skogarna i Wales. Det blev en riktigt hård kamp om första platsen mellan Federico H och Daniel Beck. Det blev till slut Federico som tog hem första platsen med endast en sekunds marginal ner till Daniel Beck som fick nöja sig med en andra plats den här gången. På tredje plats har vi Peo Ojaniemi som kom hem från Kina för att vara med och köra i Wales :-)

Den aktuella totaltabellen efter Wales finns som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Nu är vi igång med säsongens sista rally och det är i Finland det kommer att avgöras med fyrhjulsdrivna Grupp A bilar.
Daniel Beck har redan säkrat totalsegern med sina 111 poäng men kampen om övriga pallplatser är långt ifrån avgjord.


Det fjärde rallyt i vårens säsong avslutades i helgen som gick. Förra rallyts trea, Realista74, tog täten direkt och höll den genom samtliga sex sträckor och står som segrare. Kampen om andra och tredjeplatserna stod till slut mellan Federico Harvenberg och Daniel Beck. Marcus Hagman var med ett tag och tampades om tredjeplatsen men tappade mot slutet och fick se sig slagen. Federico höll andra platsen till och med sträcka fem men på den sista och avgörande sträckan smög Daniel förbi och säkrade därmed en andra plats. Federico slutade på en tredje plats.

Totaltabellen kommer att uppdateras inom kort.

Nästa rally som avgörs i Wales med bilar från 70-talet är i full gång.


Tredje rallyt har nu avgjorts och precis som rallyt i Tyskland var det väldigt jämt mellan toppförarna. Endast några få sekunder var skillnaden efter tre sträckor. När snöröken till slut lagt sig efter sista sträckorna var det Daniel Beck återigen som tog första platsen. Tre segrar på raken och det verkar som att Daniel blir svår att peta ner från högsta nivån på pallen. På andra plats har vi Marcus Hagman som även var tvåa senast i Tyskland. På en tredje plats kom REALISTA74.

Precis som förra säsongen var det flera förare som havererade och inte kunde avsluta rallyt.

Totaltabellen redovisas som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Nästa rally är nu igång och det är nu snabbaste bilklassen som gäller på Greklands slingriga grusvägar.


Säsongens andra rally har avgjorts i Tyskland på både blöta och torra asfaltsvägar. Kampen om placering på pallen blev mycket jämn denna gång. Efter de första tre sträckorna skilde endast 6 sekunder på de fyra första förarna.
Segrare till slut blev Daniel Beck. Marcus Hagman knep andra platsen och Öyvind Andersen kom trea. Nicklas Petersson låg länge med på pallplats men fick se sig slagen på sista sträckan av Öyvind.

Resultattabell redovisas som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Nästa rally är nu i gång och det är Monaco som gäller. Kanske det svåraste rallyt av alla?


Nu har säsongens första rally avgjorts på perfekta vintervägar i Sverige. Förra säsongens totaltvåa, Daniel Beck, visade direkt att han tänker vara med och slåss om första platsen i vårens säsong. Han flög fram genom skogen och var 64 sekunder före tvåan Öjvind Andersen som i sin tur var 3.5 sek snabbare än 22Reed. Lancia, Peugeot och Audi på pallen.

Resultattabellen redovisas som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Vi kör nu vidare och det är Tyskland som är värd för nästa rally


Då drar vi igång vårsäsongen med Dirt Rally och vi kommer köra igenom alla länder som finns i spelet med blandade bilar. Vi kommer starta måndagen den 20 Februari och vi kör 1 vecka per land. Det blir blandat med korta och långa sträckor.

Läs mer i forumet. Välkomna!


Från snö, is, kyla och snövallar som gärna kramades lite extra i Värmlandsskogarna förra veckan har nu det sista rallyt i höstens SZ Rally Championship avgjorts under perfekta förhållanden i Finland.
Fina och breda grusvägar med jämna diken istället för stenbumlingar som i Tyskland var det upplagt för en riktigt spännande säsongsfinal. Federico Harvenberg seglade mot slutet av säsongen upp som en toppkandidat till att vinna mästartiteln i en mycket jämn kamp mot Daniel Beck, Öyvind Andersen och Nicklas Petersson. Daniel Beck hade en ledning på 9 sekunder inför sista SS men hade oturen att få punktering. Federico laddade fullt och kunde köra förbi Daniel och slutade i topp i Finland och säkrade därmed totalsegern. Stort grattis till Federico för mycket bra styrning i skogarna under hösten. På andra plats i Finland kom Daniel och på en fin tredje plats har vi Andreas L som kom med sent på säsongen men som hunnit med att säkra en fjärde plats i rallyt i Sverige tidigare.

Vi kan alltså konstatera att mästartiteln i Dirt Rally och SZ Rally Championship 2016 går till Federico Harvenberg. På andra plats kom förra säsongens vinnare Daniel Beck och på tredje plats har vi Öyvind Andersen. Mycket bra kört av er alla tre. Speedzones egen Nicklas Petersson var länge med i fighten om pallplacering men tog sig inte hela vägen fram.

Resultattabell redovisas som vanligt i forumet.

Vi vill tacka alla förare som ställt upp under höstsäsongen. Efter nyår laddar vi om och tar nya tag med nya rallyn.
: 1 2 3 [4] 5 6

Online

16 , 0

Nya foruminlägg.

TinyPortal © 2005-2015