Nyheter:

* *

Välkommen till Speedzone.se

Är du intresserad av sim-racing och vill vara med i en liga där mottot är att vi ska ha kul på banan och där alla kör med respekt mot varandra, som inte försöker överträffa verkligheten när det gäller regler och bestraffningar, en liga på lagom nivå helt enkelt, då har du kommit rätt.
Här på Speedzone har vi arrangerat sim-racing sedan 2004 med två racingsäsonger per år. Vi har kört de flesta sim-racingspel på marknaden och har dessutom arrangerat flera LAN.

Låter det intressant? tveka inte att registrera dig här på forumet och börja förbereda för nästa race.
Sidor: 1 2 [3] 4 5 6

mantorpfront

Säsongens femte deltävling har avgjorts på Mantorp Park. Nicklas Petersson i Team Speedzone var snabbast i kvalet och startade därmed först i heat 1. Han var snabbast i starten och behöll ledningen till mål men var hårt uppvaktad av Team Sejfos förare Peo Ojaniemi i hela heatet men han fick till slut se sig slagen med en halv sekund. På tredje plats kom Håkan Hermansson i Team Speedzone.

I andra heatet, med omvänd startordning som vanligt, fick Peo revanch och vann heatet före Öyvind Andersen i Team SweNor Racing på en andra plats och på tredje plats kom Nicklas.

Därmed kan vi konstatera att Peo Ojaniemi är kvällens totalsegrare. Mycket bra kört, särskilt med tanke på att han varit helt borta från SIM-racing i närmare ett halvår fram till för några dagar sedan.


Resultat och statistik redovisas som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Om två veckor är det dags för nästa race som kommer att avgöras på Noris Ring. Servern är igång för träning.

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon
karlskogafront

Kort rapport från säsongens fjärde deltävling. Öyvind Andersen i Team SweNor var snabbast i kvalet igen och startade först i heat 1. Öyvind vann första heatet före Christian Haugom på en andra plats och på tredje plats kom Nicklas Petersson i Team Speedzone.
I andra heatet vann Öyvind före Nicklas och på tredje plats har vi Björn Johansson.

Totalsegrare efter kvällens två heat blev Öyvind, två Nicklas och på tredje plats Christian Haugom.

Resultat och statistik finns som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Om två veckor är det dags för nästa race som kommer att avgöras på Mantorp. Servern är i gång för träning.
Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

falkenbergfront

Tredje deltävlingen i SZ NSU Cup har nu körts och det var med 6 deltagare på gridden. Kvalet vanns av Öyvind Andersen i Team SweNor. Snabbast i första heatet var Öyvind Andersen i Team SweNor Racing som vann före Nicklas Petersson i Team Speedzone på andra plats och på tredje plats Björn Johansson.

Öyvind tog även segern i andra heatet vilket gjorde honom till kvällens raket med både kval, Heat 1 & Heat 2-segrare. Det var tufft som vanligt i heat 2 där Kavic länge hade greppet om första platsen med tre förare hack i häl. Otroligt bra kört av alla.

Totalsegrare i kväll är Öyvind Andersen. På andra plats kom Nicklas Petersson som återigen hade samma poäng som Björn Johansson, men tar denna plats pga snabbare kval.

Resultat och statistik redovisas som vanligt i forumet.

Om två veckor kör vi igen och då är det Karlskoga Short som gäller. Träningsservern kommer att vara öppen för träning.

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

anderstorpfront

Säsongens andra deltävling har nu avgjorts. Snabbast i kvalet var Nicklas Petersson i Team Speedzone. Snabbast i första heatet var Öyvind Andersen i Team SweNor Racing som vann före Håkan Hermansson i Team Speedzone på andra plats och på tredje plats Nicklas Petersson.

I andra heatet, med omvänd startordning som vanligt, blev det extra hårt om placeringarna. Björn Johansson låg länge i ledning men fick se sig besegrad av Håkan Hermansson och på sista varvet smet även Öyvind Andersen förbi till andra platsen. Björn slutade därmed på tredje plats.

Totalsegrare i kväll Öyvind Andersen. På samma poäng som Öyvind kom Håkan Hermansson men då Öyvind hade snabbare kvaltid är det Öyvind som står överst på pallen. På tredje plats kom Nicklas Petersson som hade samma poäng som Björn Johansson men pga snabbare kvaltid är det Nicklas som tilldelas tredjeplatsen.

Resultat och statistik redovisas som vanligt i forumet.

Om två veckor kör vi igen och då är det Falkenberg som gäller. Träningsservern kommer att vara öppen för träning.

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon

knutstorp_front

Nu har vi äntligen kommit igång med höstsäsongen. Lite färre deltagare än tidigare men inte desto mindre rolig racing.

Säsongens första pole knep Nicklas Petersson i Team Speedzone. I första heatet var han hårt uppvaktad av Öyvind Andersen i Team SweNor Racing genom hela heatet men lyckades behålla täten hela vägen fram till mål. På andra plats kom Öyvind och trea blev Håkan Hermansson i Team Speedzone.

I andra heatet, med omvänd startordning, blev det många och långa duster över hela fältet. Öyvind tog sig igenom hela startfältet och vann före Nicklas och sedan Håkan på en tredje plats.

Totalsegrare i kväll och överst på pallen har vi Nicklas som hade samma heatplaceringar som Öyvind. Kvalplacering avgjorde till Nicklas fördel. På sista pallplatsen kom Håkan.
Resultat och statistik redovisas i resultatdelen i forumet.

Om två veckor är det dags för nästa race som kommer att avgöras på Anderstorp. Servern är öppen för träning.

Share on Facebook! Share on Twitter! g+ Reddit Digg this story! Del.icio.us StumbleUpon
nsu
SZ NSU TT Cup 2017

Nu börjar det dra ihop sig till ny racesäsong här på Speedzone. Vi kommer att köra banracing med lite äldre bilar och mestadels svenska banor. För anmälan och mer information läs vidare här.

Den nya säsongen startar 25/10 på Knutstorp och vi kommer att köra race varannan onsdag. Välkomna.Den sista deltävlingen i vårens Dirtmästerskap avgjordes i Finland i helgen som gick. Öyvind Andersen visade framfötterna och körde snabbast av alla den här gången. Med fem sträcksegrar och en andra plats säkrade han första platsen. Kampen om andra och tredje plats stod mellan Fedorico och 22Reed. Det blev till slut Fedorico som tog andra platsen och 22Reed blev trea.

Totaltabellen redovisas som vanligt i resultatavdelningen i forumet. Där kan vi se att Daniel Beck säkrade totalsegern redan vid förra rallyt i Wales. Öyvind säkrade andra platsen och på tredje plats kom Marcus Hagman. Mycket bra kört av alla tre.

Om någon är intresserad av mera rally innan sommaren är här så håll koll i forumet. Det lutar åt någon form av försommarrally eller liknande :-)Säsongens näst sista rally kördes på regntunga grusvägar i skogarna i Wales. Det blev en riktigt hård kamp om första platsen mellan Federico H och Daniel Beck. Det blev till slut Federico som tog hem första platsen med endast en sekunds marginal ner till Daniel Beck som fick nöja sig med en andra plats den här gången. På tredje plats har vi Peo Ojaniemi som kom hem från Kina för att vara med och köra i Wales :-)

Den aktuella totaltabellen efter Wales finns som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Nu är vi igång med säsongens sista rally och det är i Finland det kommer att avgöras med fyrhjulsdrivna Grupp A bilar.
Daniel Beck har redan säkrat totalsegern med sina 111 poäng men kampen om övriga pallplatser är långt ifrån avgjord.


Det fjärde rallyt i vårens säsong avslutades i helgen som gick. Förra rallyts trea, Realista74, tog täten direkt och höll den genom samtliga sex sträckor och står som segrare. Kampen om andra och tredjeplatserna stod till slut mellan Federico Harvenberg och Daniel Beck. Marcus Hagman var med ett tag och tampades om tredjeplatsen men tappade mot slutet och fick se sig slagen. Federico höll andra platsen till och med sträcka fem men på den sista och avgörande sträckan smög Daniel förbi och säkrade därmed en andra plats. Federico slutade på en tredje plats.

Totaltabellen kommer att uppdateras inom kort.

Nästa rally som avgörs i Wales med bilar från 70-talet är i full gång.


Tredje rallyt har nu avgjorts och precis som rallyt i Tyskland var det väldigt jämt mellan toppförarna. Endast några få sekunder var skillnaden efter tre sträckor. När snöröken till slut lagt sig efter sista sträckorna var det Daniel Beck återigen som tog första platsen. Tre segrar på raken och det verkar som att Daniel blir svår att peta ner från högsta nivån på pallen. På andra plats har vi Marcus Hagman som även var tvåa senast i Tyskland. På en tredje plats kom REALISTA74.

Precis som förra säsongen var det flera förare som havererade och inte kunde avsluta rallyt.

Totaltabellen redovisas som vanligt i resultatavdelningen i forumet.

Nästa rally är nu igång och det är nu snabbaste bilklassen som gäller på Greklands slingriga grusvägar.
Sidor: 1 2 [3] 4 5 6

Online

3 gäster, 0 användare

Nya foruminlägg.